Свято Святого Миколая

Святий Миколаю, прошу тебе щиро,
Обійми велику українську родину,
Із півночі на південь, із заходу на схід,
Захисти від ворога, заховай від бід.
Не треба дарунків, не треба цукерок.
Ялинка сьогодні, незвично сумна.
Таке у житті, мабуть, трапилось вперше –
Зимові свята, де блукає війна.
Святий Миколаю, дуже прошу,
Дай кожному сил пережити війну,
Зберегти найцінніше у серці й душі,
Та тільки благаю тебе, поспіши…
Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая.
Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая.
День Святого Миколая – свято несподіванок і дарунків, що їх шукаємо зранку в себе під подушкою. Це така собі приємна передмова до суцільного зимового святкування – Нового року і Різдва.
19 грудня до учнів Зарічанського ЗЗСО І ст. (керівник І. С. Криса) завітав Святий Миколай, який є взірцем працьовитості, скромності, чесності, доброти та милосердя. Учні 1 – 4 класів підготували театралізоване дійство «Забілів снігами гай – іде Святий Миколай.» Діти розповідали вірші, співали пісні та колядували. Радість, усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали усіх присутніх на святі, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту. Від свого покровителя учні отримали подарунки, від яких на обличчях з’явилася щаслива усмішка, дитяча радість.
До свята Миколая у школі було встановлено ялинку, яку прикрасили виробами, виготовленими своїми руками. Школярі зробили синьо-жовту зірку, білих ангелів на честь дітей, життя яких забрала війна, гірлянди.
Адміністрація Зарічанського ЗЗСО І ст. висловлює щиру подяку спонсорам подарунків: ТЗОВ “Агрокультура”, депутату Мостиської міської ради Т. Я. Гранату та о. Михайлу. Усім зичимо міцного здоров’я та миру!!!

Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings